måndag 7 maj 2012

Tema #6

April är en månad som väldigt ofta visar alla väder på en gång. Ska man klä på eller ta av sina kläder? Det vet vi inte förrän månaden är slut – och det kan vi glädjas åt sedan några dagar.SigridfraEnget pekade med hela handen på ett positivt sätt mot April med påskliljor, trädgårdshandskar och kaffemugg. Knoppe13 föredrog dramatik med sitt brinnande hus.
MariaL fällde träd för att få bättre ljus medan EvaTrillian lät trädet stå kvar till glädje för fåglarna. LenaoTommy plåtade ett gammalt vresigt träd med vackra vriler och StareStröm en fin kastanjeknopp.

Den här gången lät Mormor glaset stå, fyllde det med isbitar och öppnade kranen.
Blåsippa och vitsippa är populära aprilblommor. Det är uppenbart för Anne-Marie, Marit, Charlotta, MadWorld, HZ och Mona.
Schäferhunden fick stanna hemma när MonicaoJacob kollade koltrastungar medan Linnea blev lite hormonstinn och ville lägga ägg. Måsägg..
Marja nynnade ”Det som göms i snö kommer upp vid tö" pling,pling och MinFotoBloggs spegling påvisade: våren är på väg med stormsteg!
SoF gillar nostalgitripper med sin gamla cheva och MinDag reste till Tolkiens(?) värld.
KerstinsFoto fanns där när gässen landade för vila och påfyllning av energi och BirgittaFoto hävdade: ”Nytt grönt på väg!”
CeciliaArtista visade på skillnaden mellan det levande och döda – en blomma i det karga och Rosen-sins två pilträd hade format ett spännande V.
Illhertzs nysnö, regnrusk och paraplyer hade lite av ” "April april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill" över sig. Ninnie längtade till havet och Pialotta har sitt vattenrike vid Lingenäset i Kristianstad.

VarDagEttÄventyrs bild var som en dröm man just vaknat upp från – suddig och ”gräsligt” vacker. Annelies solglasögon speglade omgivningen och Maria visste att jag gjort årets första rabarberpaj som låg och skvalpade i magen när jag kommenterade hennes.
Jag vet inte om Bildgatan bor på Nordpolen eller längst upp i Sverige men bilden på frostig snö var vacker. Brrr. Så också MaritJ:s. BittensBilder lät en blomma frysa med snö på sig och FruVallmo föredrog solnedgång i Danmark medan EliobellasBlogg valde flera dimensioner i Sverige?. BP:s skylt ”Stockholms Borgerskaps Äldstes Sigill” var vacker. Så också Annelis blomma som krävde mycket ljus för att förevigas.

Nästa tema: LJUS.
Next theme: LIGHT.